Hem Meny Senaste Kontakt


Rote Flüh 2108m
, Österrike 1/7 2018
Det här är sista dagen innan vi åker hem. Nu går vi direkt från vår lägenhet i Nesselwängle upp mot Rote Flühvars topp här syns högt lite till vänster. I dag känner jag att benen är sega. Vi har gått 6 dagar av 7 här nere och vadmusklerna har fått arbeta hårt. Men, i morgon kan vi vila i bilen på väg hem.
Det tar strax över timmen att klättra drygt 500hm upp till stödpunkten Gimpelhaus. Ett stycke högre upp tar skogen slut och det öppnas upp runtomkring. Man kan se leden upp mot Rote Fh med toppen lite till vänster om mitten. Till höger syns branterna upp mot Gimpel.
Leden upp på Gimpel innebär ren klättring med rep. Observera klättraren som sitter mitt i bild. Det finns en något snällare uppgång också, men jag såg inte den Men vi ska få en smidigare uppgång, även om de sista hundra höjdmetrarna är en klätterstig.
Det är emellertid ingen speciellt svår klätterstig. Lämplig för den som vill pröva på något sådant för första gången skulle jag säga. Till att börja med är den väl utrustad med vajrar.
Högre upp får man klara sig utan det även om det är lite brant. Snart når man toppen på 2108m.
Inzoomning av Gimpel 2173m. Även här kan den skarpögde hitta en klättrare på väg uppför bergssidan. Till höger om Gimpel syns Köllenspitze 2238m.
Tannheimer Tal med Haldensee. Och vad kommer här, om inte en Alpendohle!.
Dessa alpkajor är pigga, intelligenta, duktiga flygare och vana vid turister. "Vad menar du? Ska vi äta direkt ut din hand?". "Okej då, det ser ju gott ut det där brödet."

"Ska vi dansa?" En titt ner mot Gimpelhaus, med Nesselwängle nedanför i dalen.
 Allt material: Copyright ©Mats Olsson