Hem Meny Senaste Kontakt


Brauneck 1555m, Tyskland 14/2 2018
 
Den här dagen blir inte mycket som det ursprungligen var tänkt. Jag tar linbanan Brauneck Bergbahn och går sedan ett kort styck upp till toppen Brauneck 1555m. Det tar bara några minuter upp hit och en del tar sig upp utan vare sig skidor eller snöskor. Det är absolut en vacker topp, med utsikt norrut över slättlandet medan vassa toppar syns söderut.
Men mitt huvudmål ligger längre bort än så. Först tänker jag ta mig uppför den till synes branta vägen till Stangeneck 1646m, här mitt i bild. Sedan tänker jag fortsätta på ryggen till Latschenkopf 1712m som här syns bakom till vänster. Längre ut till vänster, i bakgrunden, syns Zugspitze. Tar mig fram till en mindre topp, där det visar sig att vägen slutar med ett stup framför. Jag måste ta mig tillbaka ett stycke och hitta en väg förbi lite längre ner.
En titt tilbaka på den passage som bjuds lite längre ner. Det här är egentligen i brantaste laget för snöskor, men jag tar mig försiktigt över. Vad jag ännu inte vet
är att det ska bli värre längre fram
.
En titt tillbaka mot den lägre toppen efter passagen.
Efter en riktigt brant uppgång, där jag får sparka in snöskorna i snön för att inte kana ner, och två smala ryggpassager med branter på bägge sidorna om... ser det nu ut så här framåt. Det börjar långsamt gå upp för mig varför här inte finns ett enda skid- eller snöskospår. Jag är nästan uppe nu men avbryter av säkerhetsskäl. Det är mycket brant ner på bägge sidor och jag vill inte gå över här.

Tillbaka vid Brauneck igen en stund senare. Det visar sig så småningom att jag inte hade hunnit upp till Latchenkopf även om jag hade kunnat. Jag tar mig tillbaka till flygplatsen och flyget hem i lagom tid nu, tänk så det kan bli. Jag kommer hem, och i ett stycke...
 Allt material: Copyright ©Mats Olsson